Features
 • Baby Names Home
 • Articles
 • Baby Name
 • Database

 • Members' Picks
 • Featured Names
 • Suggested Books



facebook
Bookmark and Share

Select a Week

StorkNet's Week By Week Guide to Pregnancy

Baby Namer

Enter a name
or words that
appear in its
meaning:


Baby Names Cubby

International Baby Names Quiz

(FeatureSource) - Find out what these international names mean in this quiz from "Baby Names Around the World," edited by Bruce Lansky (Meadowbrook Press).

1. You meet a man named Nimrod (Hebrew). Do you think his name means...
     • A. A rebel
     • B. The only boy among girls
     • C. A barber

2. Why might you be wary to befriend a man named Ilomn Ibo? Because the name means...
     • A. Has many enemies
     • B. Kills men just to watch them die
     • C. Not to be trusted
     • D. Robs banks

3. Elvis (Scandinavian) may have been "king," but his name really means...
     • A. Dancer
     • B. Singer
     • C. Wise
     • D. Rich

4. The name Mallory means army general in German, but what does it mean in French?
     • A. Psychic
     • B. Mirthful
     • C. Unlucky

5. Lea (Hawaiian) is the goddess of...
     • A. Rivers
     • B. Canoe makers
     • C. Pineapples

6. What was the most popular boy's name from 1880 through 1920?
     • A. Billy
     • B. Mike
     • C. John
     • D. Dennis

7. What was the most popular girl's name from 1880 through 1940?
     • A. Rebecca
     • B. Jennifer
     • C. Margaret
     • D. Mary

8. Kaltha is...
     • A. An English name
     • B. A Norwegian name
     • C. An African name
     • D. None of the above

9. Kaltha means...
     • A. Spirit guide
     • B. Moonlight
     • C. Yellow flower

10. Minerva was the Greek goddess of...
     • A. Fertility
     • B. Protection
     • C. Agriculture
     • D. Wisdom

11. The name of Muhammed's first wife was Khadijah. What does this name mean?
     • A. Leader
     • B. Strong
     • C. Trustworthy
     • D. Smart

12. Hillary is a Greek name. It means...
     • A. Determined
     • B. Dedicated
     • C. Strong
     • D. Cheerful, merry

13. Your girlfriend's name is Wanda. Why should this worry you?
     • A. Because Wanda means wanderer
     • B. Because Wanda means controlling
     • C. Because Wanda means witch-like

14. What would your baby's name mean if you named her Koko (Japanese) or Kona (Hawaiian)?
     • A. Stork lady
     • B. Large brain
     • C. Chocolate hair

15. The Polish name Jerzy is a form of what American name?
     • A. Billy
     • B. George
     • C. Jerry
     • D. James

16. Sandra Day O'Connor was the first woman appointed to the U.S. Supreme Court. This is intriguing because Sandra means...
     • A. Unjust
     • B. Kind-hearted
     • C. Defender of mankind
     • D. Queen of all living beings

Answers: 1-A; 2-A; 3-C; 4-C; 5-B; 6-C; 7-D; 8-A; 9-C; 10-D; 11-C; 12-D; 13-A; 14-A; 15-B; 16-C

Courtesy of FeatureSource.com

Author: FeatureSource Staff

If you like this article, we'd be honored if you shared it using the button below.
Bookmark and Share

ADVERTISEMENT

Copyright © 1996-2016 StorkNet. All rights reserved.
Please read our disclaimer and privacy policy.
Your feedback is always welcome. Link to Us!

StorkNet Family of Websites:
StorkNet's Blog | Pregnancy Week By Week | Exploring Womanhood | Books for Families | EriChad Grief Support